Lekkert, moderne og flerfunksjonelt bad i villa fra 1900-tallet

Emilie og Morten kjøpte drømmen av et hus på Bakkaunet i Trondheim i 2020. Villaen hadde sitt opphav fra tidlig 1900-tallet, og trengte en modernisering. Alle rom bortsett fra kjøkkenet skulle få nytt og eget preg, og det viktigste rommet: badet.

Emilie beskriver det gamle badet som 80-tallspreget med mange krinker, kroker og vegger:

-Det var litt dårlig plassutnyttelse på det gamle badet, selv om grunnflaten var ganske stor. Det var satt opp med mange vegger og en stor steamdusj som dekket halve badet. Interiøret var ganske slitt og gammelt og måtte byttes ut. I tillegg kjente vi på lukten på badet at det måtte rørleggerarbeid til, forteller Emilie

Dette la grunnlaget for en totalrenovering i samarbeid med BadeDesign.

Dobbelvask og to speil gjør det lettere at flere bruker badet samtidig. Foto: Michael Eid

Nordisk stil – også på badet

Et interiør- og designinteressert par som Emilie og Morten var opptatt av sammenhenger i innredningen og dekoreringen av huset. Det ærverdige uttrykket til en villa ble beholdt i form av store lister i taket, lyse vegger med struktur og fiskebeinsparkett i stua. Eikefargede spisemøbler og delikate farger som hvitt, beige, sand og sort ellers i interiøret ble et gjennomgående valg – og badet var heller inget unntak for den samme stilen.

Emilie Moen er veldig fornøyd med sluttresultatet. Foto: Privat

-Vi ville også utnytte plassen ordentlig, så i samarbeid med Petter fra BadeDesign fikk vi tegnet et bad som har en egen toalettsone, dobbeldusj, dobbelvask, og plass til både oppbevaring, vaskemaskin og tørketrommel, forteller Emilie.

Hun er svært fornøyd med prosessen og samarbeidet paret har hatt med BadeDesign i planleggingen og gjennomføringen av totalrenoveringen, og er glad for at hun hadde noen hun kunne sparre ideer med:

-Jeg fortalte Petter hos BadeDesign hvilken visjon jeg hadde for badet. Da kom Petter med et forslag som var prikken over i’en, og som jeg mener virkelig «gjør» badet, og det er egen spilevegg i toalettsonen. Rommet ser enda større ut, og uttrykket er lekkert!

Dusjtoalett og dobbeldusj

Ved modernisering kommer også inntoget av moderne armaturer og møbler, deriblant en av de viktigste møblene; toalettet. Emilie forteller lattermildt om en ny hverdag med dusjtoalett, og et svært populært ett sådan:

-Vi har venner og familie som kommer på besøk bare for å teste toalettet fra Grohe, sier hun og ler. Jeg skvatt første gang jeg brukte det selv, men når man er vant til det er det ganske flott. Og det beste av alt er kanskje at vi ikke lenger krangler om toalettringen som ble avglemt i åpnet tilstand – når døren til badet åpner seg, løftes også dolokket automatisk opp – og likedan ned igjen når døren lukkes. Null stress, og en veldig god investering, understreker Emilie med et glimt i øyet.

Hun er selv mest fornøyd med dobbeldusjen.

-Man får gjort alt på badet samtidig, man må ikke vente på at samboeren skal bli ferdig før du selv får dusjet – det er veldig behagelig og effektivt!

Hotellfølelsen

Emilie har dekorert det nye badet med stilfulle såper, planter og duftpinner. Håndklærne matcher det sorte armaturet, og henger på en lekker stige som glir inn i den planlagte helheten.

Badet tok 5 uker å ferdigstille, og Emilie skryter av god kommunikasjon og deling av informasjon hele veien fra BadeDesign.

-Vi følte oss ivaretatt hele veien, og fikk gode råd som vi i etterkant har satt stor pris på.

Hva er det aller beste med nytt bad?

-Hotellfølelsen! Det lukter nytt og er helt rent, og det er ingenting som slår følelsen av denne typen komfort, avslutter Emilie.

Foto: Michael Eid

Ta kontakt med BadeDesign for gratis befaring!